konkurs - „tort urodzinowy”
Lekki, delikatny torcik, błyskawiczny w przygotowaniu, a do tego ten smak! Polskie lato i wspomnienie z dzieciństwa. Prosto, a bogato!
- 1.Przygotowujemy filiżankę kawy inki. Maliny opłukujemy i zostawiamy do wysuszenia. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywną pianę.
- 2. Układamy na talerzu obok siebie 5 biszkoptów. Polewamy dość obficie kawą inką. Na to kładziemy bitą śmietanę i maliny.
- 3. Kolejna warstwa tak samo - biszkopty (możne nasączyć z góry i z dołu inką), bita śmietana, maliny. Trzecia warstwa - biszkopty nasączone z inką.
- 4. Torcik dookoła smarujemy bitą śmietaną i otaczamy postawionymi na sztorc (suchymi) biszkoptami. Wtedy na samej górze kładziemy warstwę śmietany i posypujemy do krawędzi malinami. Na koniec koszyczek związujemy wstążeczką :)
--