VOG sałatka

  • Czas 1 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
paczka 250 g pierożków ravioli np Primo Gusto 1
1 słoik pomidorów suszonych 280300g z zalewą 1
Kresto orzechy laskowe 50g
Kresto orzechy włoskie 50g
Kresto pistacje prażone solone obrane z łupin 50g
BM migdał tarty 1 łyżeczka 1
Miód 15 łyzki stołowej 15 łyzki
musztarda Dijon 2 małe łyżeczki
parmezan starty 100g
Rucola 50 g
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 ząbki
paczka 250 g pierożków ravioli np Primo Gusto 1
Pierożki gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Z pomidorów odlewamy olej. Do odlanego oleju dodajemy musztardę, miód oraz przeciśnięty czosnek mieszamy do momentu połączenia wszystkich składników. Wszystkie bakalie wrzucamy na rozgrzana patelnie i prażymy przez około 2 minuty, zestawiamy do ostygnięcia. Pomidory suszone kroimy, dodajemy do ostudzonych pierożków, dodajemy 1/2 uprażonych bakalii,  1/2 startego parmezanu oraz sos. Mieszamy następnie wykładamy na półmisek. Całość posypujemy resztką bakalii, parmezanu oraz rukolą . Można udekorować pomidorkami koktajlowymi i suszonymi.
Smacznego

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.