- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
udka z kurczaka | 4 |
pomarańcze | 2 |
czosnek | 3 ząbki |
rozmarynu | szczypta |
papryka wędzona | szczypta |
masło | 1 łyżka |
sól | |
Piekarnik nagrzać do 200°C. Pomarańcze obrać ze skóry i wyfiletować (obrać z białych części). Ząbek czosnku drobno posiekać. Udka kurczaka natrzeć papryką wędzoną, posiekanym czosnkiem i solą. Do worka do pieczenia włożyć udka z kurczaka, pomarańcze, szczyptę rozmarynu i masło. Udka piec około 40 minut, od czasu do czasu przewracając.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...