- Czas 55 min.
- Trudność
- Porcja dla
udka kurczaka | 8 |
miód | 0,5 szklanki |
musztarda Dijon | 4 łyżki |
ocet jabłkowy | 4 łyżki |
musztarda francuska, gruboziarnisra | 4 łyżki |
olej | 2 łyżki |
pieprz | |
świeży rozmaryn do dekoracji | |
sól | |
Umyć i osuszyć udka. Każde kilkakrotnie naciąć. Wymieszać miód, olej, ocet, musztardę Dijon i musztardę gruboziarnistą. Wymieszać. Natrzeć marynatą udka i wstawić na godzinę do lodówki. Osączyć udka, zachowując pozostałą marynatę. Włożyć mięso do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C z włączoną funkcją grill. Piec 40 minut, co jakiś czas przewracając i polewając marynatą. Udekorować świeżym rozmarynem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...