- Czas 2 min.
- Trudność
- Porcja dla
banan | 1 |
truskawki | 4-5 |
łagodny miód np. akacjowy | 2 łyżeczki |
melisa | kilka listków do pod |
Pyszna, letnia przekąska. Dostępna tylko w sezonie truskawkowym.
Banana obrać. Pokroić w plasterki. Truskawki umyć, odszypułkować pokroić w plasterki. Na szpadki do szaszłyków nadziać na przemian plasterki banan i truskawek. Ułożyć na talerzu, polać miodem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...