- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 5 godz.
- Trudność
- Porcja dla
truskawski | 500 g |
likier cointreau | 100 ml |
cukier | 3 łyżki |
śmietana kremówka | 200 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
truskawki | 500 g |
Truskawki umyć, odszypułkować , pokroić. Wymieszać truskawki z likierem i cukrem, wstawić do lodówki na 5 godzin. Przed podaniem ubić schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem. Przełożyć truskawki do miseczek, wyłożyć na truskawki śmietanę. Natychmiast podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...