Pokroić w równą kostkę marchewki, pietruszki i seler. Wymieszać w misce. Dodać posiekane ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę, starte na grubej tarce jabłko, pokrojone jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz osączony groszek z puszki. Połączyć składniki sosu, polać sałatkę jarzynową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Odstawić sałatkę jarzynową na całą noc w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
ugotowana marchewka | 3 |
ugotowana pietruszka | 2 |
ugotowany seler | 1 (mały) |
ogórki kiszone lub konserwowe | 3 - 4 |
cebula | 1 |
jajko na twardo | 2 |
jabłko | 1 |
groszek konserwowy | 1 puszka |
ugotowane ziemniaki w mundurkach | 1-2 |
Sos: | |
pieprz | |
odrobina kwaśnej śmietany | |
czosnek | 1 ząbek |
sól | |
sok z cytryny | |
majonez | 1 słoik |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...