- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
masa harina | 4 szklanki |
olej | pół szklanki |
sól | 3łyżeczki |
woda | 7/8 szklanki |
Przesiać do miski mąkę z solą. Zmieszać z tłuszczem. Dodać gorąca wodę i wyrabiać aż ciasto przestanie lepić się do rąk i miski. Przykryć i odstawić na 15minut. Podzielić ciasto na kulki. Kulki rozwałkować na placki. Piec na suchej patelni, odwracając maksymalnie 3 razy (inaczej będą twarde).
Uwaga: harina to specjalna meksykańska mąka na tortille (więcej tu: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/slownik-kulinarny/masa-harina/)
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...