- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 5 |
żółta papryka | 1 |
czerwona papryka | 1 |
papryczkachili czerwona | pół |
cebula | 1 |
jajka | 5 |
oliwa | 1/4 szklanki |
koperek | pół pęczka |
sól i pieprz | |
Ziemniaki obrać (oczyścić) i gotować 10 minut w osolonej wodzie Przestudzić, pokroić na plasterki. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Chili posiekać. Cebule obrać i pokroić w kostkę, Koperek i natkę umyć, osuszyć pokroić. Jajka lekko ubić z solą (pół łyżeczki) i pieprzem. Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Włożyć cebule i paprykę. Zeszklić. Zdjąć z patelni. Przesmażyć ziemniaki. Zdjąć z patelni. Wymieszać warzywa z jajkami i ziołami. Wlać na patelnię. Usmażyć na średnim ogniu z jednej strony. Pomagając sobie pokrywka lub dużym talerzem odwrócić tortillę na drugą stronę, dosmażyć. Podawać na ciepło lub na zimno.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...