Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem do białości. W misce wymieszać obie mąki z kakao proszkiem do pieczenia i przesiać do masy, wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie połączyc z masą.
Blaszkę z kuchenki płaska wylożyc papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto równomiernie rozprowadzając.
Piec w piekarniku temperatura 180 stopni około 25-30 minut /sprawdzać/
Po upieczeniu ściagnać papier , przełożyć na ścierkę i zwinąc jak na roladę.
Krem : w 1/2 szklanki mleka rozpuścić budyń z mąką, dokładnie wymieszać a pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotujacego mleka / przykręcic palnik/ wlać budyń z mąką i mieszać aż zgęstnieje aby nie było grudek. Po ugotowaniu odstawić aby był chłodny.
Masło urzeć aż zbieleje i dodawać powoli ostudzony budyń i sok z cytryny. Ucierać aż krem bedzie puszysty i gładki.
Biszkopt pokroić na ró.wne paski ,smarować kremem . Pierwszy zwinąć, ustawić pośrodku tortownicy lub patery i zawijać na nim pozostałe paski posmarowane kremem.
Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu.
Wierzch oblać polewą czekoladową i udekorować dowolnie białą polewą