„tort urodzinowy” owocowy

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 1 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
jajka 6
mąka 1 i 1/2 szklanki
cukier i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem do tortów 2
mleko 600 ml
masło 200 gram
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ananasy w puszce 1 puszka
posypka 1

Jajka + cukier dobrze utrzeć dodawać po trochu mąkę i proszek do pieczenia.Wylać to małej tortownicy wysmarowanej masłem i opruszonej bułką tratą  -piec około 40 min. Po wyjęciu i ostudzeniu przekroić na 2 części.Puszki z owocomi otworzyć i syropem z  brzoskwiń nasączyć spodnią część ,na to wyłożyć jeden uprzednio przygotowany krem na następnie wyłożyć osączone , okrojone na plasterki brzoskwinie.Przykrywamy drugą częścią ciasta , którą też nasączamy tym razem syropem z ananasów.Drugim kremem smarujemy cały tort łącznie z bokami.Na wierz układamy pokrojone w plasty ananasy i brzoskwinie.Posypujemy posypką.Gotowe.

Kremy przygotowyjemy zgodnie z instrukcją załaczoną ich opakowaniu.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.