Upiecz biszkopt. Białka ubij na sztywno, dodaj 3/4 szklanki cukru i nie przerywając ubijania żółtka z wszystkich jajek.
Mąkę przesiej przez sito z proszkiem do pieczenia, a następnie dodaj do piany.
Całość wymieszaj łyżką. Wlej do okrągłej formy i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. W ten sam sposób upiecz drugi biszkopt (powstaną z nich skrzydła motyla).
Przygotuj poncz do nasączenia
Sok z cytryny wyciśniej do szklanki wody, dodaj zapach i 1/2 szklanki cukru. Całość zagotuj.
Galaretkę rozpuść w 1/2 szklance gorącej wody, ostudź.
Śmietanę ubij na sztywno, nie przerywając ubijania dodaj tężejącą galaretkę i wsyp śmietan-fixy. Całość dobrze połącz.
Okrągły biszkopt przekrój na pół, tak aby powstały dwie równe połowki. To samo zrób z drugim plackiem. Odkręć je do siebie zewnętrzna stroną (powstanie motyl).
Pierwszy placek nasącz ponczem, posmaruj kremem, ułóż na nim drugi nasączony placek i również posmaruj kremem. Tak samo postępuj z dwoma kolejnymi. Posmaruj wszystkie boki i wierzch a następnie udekoruj.
Banana zanuż w pomarańczowej tężejącej galaretce rozpuszczonej w 1/2 szklance gorącej wody. Ułóż go na środku pomiędzy dwoma "skrzydłami", wbij w niego paluszki, wzdłuż ułóż kuleczki.
Boki obsyp kolorową posypką i obłóż winogronem, środek udekoruj żelkami i galaretkami.