Ciasto
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 dag masła
- 4 jajka
- 4 łyżki ciepłej wody
- 1 i 1/2 kostki masła
- 1 kieliszek likieru amaretto
- 4 łyżki ciemnego kakao
Gotowy krem podzielić na trzy części. Na każdej posmarować dżemem malionowym i na to krem. Warstwowo aż do wierzchu.
Polewa
125 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
3-4 łyżki kakao
1 łyżeczka żelatyny
2-3 łyżki wrzątku
Najpierw rozpuścić w rondelku masło dodać cukier puder a gdy cukier puder się rozpuści to zdjąć z ognia i dodać kakao oraz rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i mieszać. Po przestudzeniu polewa jest gotowa.
Uzdobic nia tort na gładko i dodać jak ktoś ma ochotę ozdoby-ja dodałam gotowe już,kupione w sklepie :)