Tort urodzinowy Kinder Pingui

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 2 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
jajka 4 szt
mąka 3 łyzki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremówka 30 05 l
śmietan fix 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki
czekolada mleczna 2 szt
masło 1/4 kostki
olej 1 łyżka
woda 4 łyżki


Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie. Ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z nich upiec w blaszce o wymiarach 25x36 cm, w temperaturze 180 stopni

GLAZURA CZEKOLADOWA: 
Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić. 

Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje. Na tort nakładamy masę cukrową i dekorujemy ozdobami wykonanymi z cukru.
<br arial,="" tahoma,="" sans-serif;="" font-size:="" 16px;"="">  </p><p></p>

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.