Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie. Ciasto podzielić na 2 równe części. Każdą z nich upiec w blaszce o wymiarach 25x36 cm, w temperaturze 180 stopni
GLAZURA CZEKOLADOWA:
Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić.
Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje. Na tort nakładamy masę cukrową i dekorujemy ozdobami wykonanymi z cukru.<br arial,="" tahoma,="" sans-serif;="" font-size:="" 16px;"=""> </p><p></p>
- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 4 szt |
mąka | 3 łyzki |
cukier | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana kremówka 30 | 05 l |
śmietan fix | 2 opakowania |
cukier puder | 2 łyżki |
czekolada mleczna | 2 szt |
masło | 1/4 kostki |
olej | 1 łyżka |
woda | 4 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...