Krem: Masło utrzeć tak aby zbielało. Jajka ubić z cukrem na parze. Ostudzić i po łyżce, wciąż ubijając dodawać do masła. Następnie dodać kakao, orzechy, wanilię i posiekaną skórkę pomarańczową,
Gotowym kremem przełożyć blaty biszkoptowe, które należy nasączyć ponczem.
Wierzch i boki można udekorować wg uznania, ja użyłam polewy czekoladowej. Dekoracja zrobiona z masy marcepanowej
Polecam
Tort Urodzinowy - Czekoladowa rozkosz
- Czas 1 godz. 30 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 sztuki |
cukier | 15 dag |
mąka | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
Kako | 8 dag |
krem | 1 |
masło | 250 g |
orzechy włoskie zmielone | 8 dag |
skórka kandyzowana pomarańczowa posiekana | 3 łyżki |
laska wanilii | 1 sztuka |
Poncz szklanka mocnej kawy kieliszek rumu szczypta skórki otartej z pomarańczy cukier do smaku | 1 sztuka |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.