Jest to ilość potrzebna do przełożenia dolnego biszkoptu, na górne piętro potrzebne będzie dodatkowo połowa tych składników.
Biszkopt przekroić na trzy blaty. Dobrze schłodzona śmietanę, chwilę ubijać, dodać cukier puder i Śmietan-fixy, ubić na sztywno. Na koniec delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone. Wstawić do lodówki.
Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszać z dżemem. Przygotować nasączenie: wymieszać syrop, wódkę, herbatę i sok z cytryny.
Pierwszy blat biszkoptu położyć na podkładkę, nasączyć (1/3 porcji nasączenia) i posmarować przełożeniem (1/2 porcji). Na to wyłożyć 1/2 porcji masy mascarpone. Przykryć drugim blatem biszkoptu, ponownie nasączyć (1/3 porcji nasączenia), wyłożyć resztę przełożenia oraz resztę masy mascarpone. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, polać pozostałym nasączeniem.
Dekoracja dowolna - na zdjęciu wiórki kokosowe, gorzką czekoladę, dekoracje z płatków i lukru.