- Czas przygotowania 2 godz.
- Czas oczekiwania 10 godz.
- Trudność
- Porcja dla
biszkopt tortowy według przpisu podstawowego | 1 |
masa maślana do tortu według przepisu podstawowego | 1 |
truskawki | 3/4 kg |
poncz lubb sok anansowy | ok. 1 szklanka |
Upiec biszkopt według przepisu podstawowego
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/biszkopt-tortowy/
Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć. Część zmiksować tak, aby trzymać szklankę musu. Przygotować masę według przepisu podstawowego
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/masa-maslana-do-tortu/
Do gotowej masy dodawać stopniowo mus miksując na średnich obrotach. Przeciąć ostudzony biszkopt na 3 krążki (najłatwiej za pomocą żyłki do krojenia tortów). Ułożyć jeden blat na paterze, nasączyć 1/3 soku ananasowego lub ponczu (lekka herbata z cukrem i sokiem z cytryny). Posmarować blat masą truskawkową. Nałożyć drugi blat, nasączyć, posmarować masą. Na górze położyć ostatni blat, nasączyć. Cały tort posmarować masą i udekorować pokrojonymi truskawkami. Włożyć do lodówki na noc.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...