- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto na naleśniki | |
dobrej jakości ser mascarpone | 1 opakowanie |
śmietanka 36% | 1 opakowanie |
cukier puder | ¼ szklanki |
Sok z cytryny do smaku | |
200 gram malin | |
kakao ciemne | 1/2 szklanki |
cukier z wanilią | |
Z ciasta naleśnikowego usmażyć równej wielkości naleśniki (przepis na ciasto na naleśniki). Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cukier z wanilią. Można dodać kilka kropli soku z cytryny do smaku.
Do śmietany dodawać stopniowo ser mascarpone delikatnie mieszając. Do części masy można dodać ciemnego kakao. Będziemy mieć wtedy dwa kolory masy do przekładania naleśników.
Naleśniki przełożyć cienko kremem i schłodzić ciasto w lodówce. Udekorować po wierzchu owocami.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...