składniki na białe ciasto:
7 białek
7 łyżek zmielonych herbatników
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
drobno krojone orzechy włoskie 10 dag+
Z podanych składników upiec biały biszkopt
ciasto ciemne:
4 jajka
3 łyżeczki kakao
1/2 szkl.cukru
3/4 szkl.mąki
1 łyż.proszku do pieczenia
Z podanych składników upiec ciemny biszkopt
Masa budyniowa
7 żółtek
0,5 l mleka
1/2 szkl cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń śmietankowy
1 kostka margaryny Palma z murzynkiem
1 gorzka czekolada
Z podanych składników ugotować budyń
Margarynę Palmę z murzynkiem utrzeć na puch dodając po łyżce ostudzonego budyniu.Masę podzielić na dwie części.Jedną zostawić białą,do drugiej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.
Masa śmietankowa:
,śmietana 30 % 0,5 l
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki zimnej wody
3 łyżki cukru pudru
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder.
Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę namoczoną w zimnej wodzie wczesniej i rozpuszczoną w kapieli wodnej.
Dodatkowo do przełożenia:
nutella,herbatniki duża paczka
mleko do moczenia herbatników
1/2 tabliczki czekolady
Przełożenie ciasta:
Ciasto białe z orzechami-nutella-masa budyniowa biała-herbatniki moczone w mleku-masa budyniowa czekoladowa-biszkopt ciemny-wiśnie-masa śmietankowa-tarta gorzka czekolada
Smacznego.