Tort kanapkowy z łososiem i krewetkami
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
chleb tostowy | |
serek topiony | |
opakowanie kremowego serka | |
łosoś wędzony "Pan Łosoś" Suempol | |
paluszki krabowe | 1 opakowanie |
krewetki |
jajka ugotowane na twardo | |
majonez | |
koperek | |
cytryna | |
łosoś wędzony |
Przepis na szwedzki tort kanapkowy z łososiem zgłoszony na konkurs Smaków Życia i firmy Suempol pt. "Nowa odsłona Pana Łososia".
Chleb okroić ze skórki, przyciąć na kształt koła (można stworzyć kwadratowy kształt) - potrzebne będą trzy piętra chlebka. Wymieszać serek topiony, majonez, serek kremowy. Pokroić w drobną kostkę paluszki krabowe, krewetki i łososia w drobną kosteczkę. Wymieszać ze sobą, dodać 1/4 pokrojonego koperku. Przełożyć ułożone tosty przygotowaną masą w kolejności: tosty, masa, tosty, masa, tosty, masa. Boki nasmarować lekko majonezem, obsypać koperkiem. Na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki jajka. Pośrodku ułożyć plasterki łososia oraz krewetki. Przybrać cytryną.
Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie "Nowaodsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.