- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
chleb tostowy | |
serek topiony | |
opakowanie kremowego serka | |
łosoś wędzony "Pan Łosoś" Suempol | |
paluszki krabowe | 1 opakowanie |
krewetki |
jajka ugotowane na twardo | |
majonez | |
koperek | |
cytryna | |
łosoś wędzony | |
Chleb okroić ze skórki, przyciąć na kształt koła (można stworzyć kwadratowy kształt) - potrzebne będą trzy piętra chlebka. Wymieszać serek topiony, majonez, serek kremowy. Pokroić w drobną kostkę paluszki krabowe, krewetki i łososia w drobną kosteczkę. Wymieszać ze sobą, dodać 1/4 pokrojonego koperku. Przełożyć ułożone tosty przygotowaną masą w kolejności: tosty, masa, tosty, masa, tosty, masa. Boki nasmarować lekko majonezem, obsypać koperkiem. Na wierzchu ułożyć pokrojone w ćwiartki jajka. Pośrodku ułożyć plasterki łososia oraz krewetki. Przybrać cytryną.
Zapraszmy na stronę sponsora nagród w konkursie "Nowaodsłona Pana Łososia": http://suempol.pl/50g/
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...