Topinambury w curry

  • Czas 25 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
topinambury 1 kg
masło klarowane 3 czubate łyżki
pasta curry 1 łyżka (lub curry w
czarna gorczyca 1 łyżka
sól do osolenia wody
To znakomity sposób podania zdrowych i coraz łatwiej dostępnych topinamburów.

Topinambury obrać, obgotować w osolonej wodzie (ok 8 minut). Ostudzić, pokroić w sporą kostkę. Rozgrzać masło w rondlu. Wrzucić gorczycę a gdy zacznie strzelać dodać curry i topinambury. Smażyć na złoty kolor, mieszając. Podawać do mięsa lub jako przekąskę. O topinamburach czytaj tu: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/slownik-kulinarny/topinambur-czyli-slonecznik-bulwiasty/

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.