- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
topinambury | 1 kg |
masło klarowane | 3 czubate łyżki |
pasta curry | 1 łyżka (lub curry w |
czarna gorczyca | 1 łyżka |
sól | do osolenia wody |
Topinambury obrać, obgotować w osolonej wodzie (ok 8 minut). Ostudzić, pokroić w sporą kostkę. Rozgrzać masło w rondlu. Wrzucić gorczycę a gdy zacznie strzelać dodać curry i topinambury. Smażyć na złoty kolor, mieszając. Podawać do mięsa lub jako przekąskę. O topinamburach czytaj tu: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/slownik-kulinarny/topinambur-czyli-slonecznik-bulwiasty/
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...