Tatar z tuńczyka
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży, surowy tuńczyk | 500 g |
świeża kolendra | 2 łyżki posiekanej |
swiezy imbir | 1 łyżka startego |
sezam | 1 łyżka |
szalotki | 2 |
sok z 1 limonki |
oliwa | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
ogórek do podania | |
trawa cytrynowa | 8-10 gałązek |
sól i pieprz do smaku |
Pyszna, elegancka przekąska.
Drobno posiekać tuńczyka i szalotki. Wymieszać wszystkie składniki oprócz trawy cytrynowej. Dobrze wyrobić masę. Uformować kulki. Każdą ułożyć na plasterku ogórka i wbić w nią kawałek trawy cytrynowej.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.