Konkurs OLE Tartaletki z szynki z kwiatem cukinii i serem

  • Czas 10 min.
  • Czas oczekiwania 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
szynka Szwarcwaldzka 6 plastrów
mozarella 1/2 szt
oliwki mix z suszonymi pomidorami OLE 10szt zielone i czar
pieczarki 1 szt
szczypiorek 1 łyżka
cebula szalotka 2 szt
kwiat cukinii 1 szt
gorngonzola 50 g

Foremki do tarty mini wykładamy kołem z papieru do pieczenia,następnie kładziemy po 3 plastry szynki  do każdej by zrobić coś jakby mieseczkę.

Na szynkę dajemy plaster mozarelli, poszatkowaną cebulę i pokrojone oliwki , na to kruszymy ser z niebieską pleśnią i dajemy posiekany szczypior, następnie pokrojoną pieczarkę ,a na samą górę kładziemy połowę kwiata cukinii , tak całość wędruje do piekarnika nagrzanego do 180st na 8-10 min by ser się rozpuścił,a szynka zrobiła chrupka.

 

Danie możemy wyjąć z foremki i podać na talerzu z lekką sałatką.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.