Mąkę pszenną (1,5 szklanki) połączyć z cukrem pudrem, żółtkiem z jajka oraz masłem (100 g), dolewając wody, tak aby można było zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce, a następnie rozwałkować i ułozyć w formie do tarty. Na wierzchu można położyć papier do pieczenia oraz fasolę, tak aby uniknąć wypukłości na cieście. Po 15 min. zdjąć papier z fasolą i podpiec kolejne 15 min. tak, aby tarta nabrała złotego koloru. W tym czasie można przygotować rabarbar. Należy go umyć, obrać i pokroić na kawałki o szerokości około 1 cm. Następnie wrzucić do miski i połączyć z mąką ziemniaczaną. Tak przygotowaną masę położyć na cieście. Kolejnym etapem jest przygotowanie kruszonki. Poł szklanki mąki należy połączyć z 50 g masła oraz brązowym cukrem. Powstałe tak ciasto można w nieregularny sposób postrzępić na wypiek, bądź bardziej zwartą masę potarkować na dużych oczkach tarki. Całość wstawić do piekarnika na około pół godziny.