- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
twaróg kozi | 500g |
czosnek | 3ząbki |
szalotki | 3 |
cukinie zielone | 3 |
cukinie żółte | 3 |
bazylia | garść |
sól, świeżo zmielony pieprz | |
Rozgrzać piekarnik do 200C. Rozwałkować ciasto na wielkość blachy. Wyłożyć blachę ciastem. Posiekać szalotkę, rozgnieść czosnek. Wymieszać z twarogiem. Doprawić pieprzem i solą. Cukinie umyć i pokroić wzdłuż w cieniutkie plasterki, albo paseczki. Można to zrobić obieraczką do warzyw, na tarce lub elektryczną krajalnicą. Nałożyć twaróg na ciasto, a na wierzchu ułożyć serpentyny cukinii. Piec ok 20 minut, uważając, aby nie spalić cukinii (ustawić blachę niezbyt wysoko). Posypać świeżo zmielonym pieprzem i listkami bazylii. UWAGA: mrożone ciasta francuskie różnią się jakością. Należy wybierać takie, któe jest zrobione na bazie prawdziwego masła.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...