- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
dobre mrożone ciasto francuskie | 1 opakowanie |
gruszki | 4 |
masło | 150 g |
cukier | 100 g |
miód | 5 łyżek |
Posmarować masłem okrągłą foremkę (24 cm). Posypać dno cukrem i pokruszyć kawałki zimnego masła. Obrać gruszki, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć ciasno w foremce. Przykryć gruszki krążkiem ciasta, zawijając brzegi pod spód. Piec około pół godziny w temperaturze 220C. Wyjąć z piekarnika. Położyć duży talerz na wierzchu foremki i zdecydowanym ruchem odwrócić. Zdjąć foremkę, polać podgrzanym miodem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...