- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś z kurczaka | 0,5 kg |
prażone orzechy nerkowca | szklanka |
korzeń imbiru | 4 cm kawałek |
olej roślinny | 4 łyżki |
czosnek | 4 ząbki |
cebula |
czerwone chilli | |
sos sojowy | 2 łyżeczki |
ciemny sos sojowy | 1 łyżka |
sos rybny | 2 łyżki |
brązowy cukier | 2 łyżki |
cebula dymka | 2 sztuki |
W misce wymieszać sosy sojowe, sos rybny i brązowy cukier. Orzechy nerkowca podprażyć na suchej patelni, aż staną się złotobrązowe. Orzechy odłożyć do oddzielnej miski. Na woku rozgrzać olej. Wrzucić starty na tarce imbir, pokrojone ząbki czosnkum cebulę i chili, podsmażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojonego kurczaka i go podsmażyć. Na koniec dodać sos, posiekaną dymkę i chwilę podsmażyć do połączenia się składników. Podawać z ryżem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...