- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
trawa cytrynowa | 1 |
wywar warzywny lub rybny | 1,5 litra |
liście limonki kaffir | 2 |
imbir świeży | ok. 3 cm |
owoce morza mrożone | 300 g |
makaron ryżowy | 100 g |
mleczko kokosowe | ok. 250 ml |
limonki | 2 |
sól i pieprz do smaku | |
kolendra posiekana | do podania |
Rozgnieść trawę cytrynową. Wywar z trawą, imbirem i kefirem gotować ok 10 minut. Wyjąć przyprawy. Wlać do wywaru mleczko kokosowe , włożyć owoce morza, a po 10 minutach makaron. Gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Jeśli chcemy by zupa była bardziej pikantna należy razem z imbirem dodać chili lub pastę curry.) Do gotowej zupy wlać sok z limonek. Podawać natychmiast z dodatkiem świeżej kolendry.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...