- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron tagiatelle | 250 g |
świeża bazylia | 1 duży pęczek |
orzechy piniowe | 1/3 szklanki |
czosnek | 1 ząbek |
Parmezan tarty | 30 g |
oliwa extra virgin | 80 ml |
sól | |
Wrzucić do moździerza posiekaną bazylię, orzeszki, pokrojony czosnek i starty parmezan. Dolać oliwę i dokładnie utrzeć. Można też wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Ugotować makaron al dente. Wyłożyć na talerze i polać sosem. Danie można podawać udekorowane listkiem bazylii lub posypane prażonymi orzeszkami pinii i startym parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...