- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron tagiatelle | 500 g |
śmietanka 30% | 2 szklanki |
Parmezan tarty | 150 g |
sól i biały pieprz | do smaku |
To potrawa, która jest idealnym przykładem tego, że najsmaczniejsze są niestety kalorie!
Ugotować makaron. Wlać śmietanę do garnka i powoli podgrzać. Dodać pieprz i sól. Wsypać parmezan mieszając. Ugotowany makaron polać sosem. Wymieszać. Ozdobić świeżymi listkami ziół i od razu podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...