- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron tagiatelle | 500 g |
szynka | 200 g |
brokuł | 1 |
oliwa extra virgin | 1/4 szklanki |
Parmezan tarty | 100 g |
sól i pieprz do smaku | |
Brokuł podzielić na małe różyczki u gotować al dente (5 minut od zagotowania) w osolonym wrzątku. Szynkę pokroić w paseczki. Ugotować makaron. Odcedzić, dodać oliwę, brokuł i wiórki parmezanu. Doprawić sola i pieprzem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...