- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron tagiatelle | 500 g |
domowy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki | 300 ml |
papryczka chili | 1 |
czosnek | 4 ząbki |
olej rzepakowy | 4-5 łyżek |
suszona bazylia | 1 łyżka |
świeża bazylia | do dekoracji |
Parmezan tarty | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
Rozgrzać olej w rondlu. Włożyć roztarty czosnek i posiekane chili. Smażyć 2 sekundy. Dodać przecier pomidorowy i dusić 5 minut. Dodać suszoną bazylię. Ugotować makaron. Wymieszać makaron z sosem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypany parmezanem i ozdobiony listkami bazylii.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...