- Czas 1 dzień 16 godz. 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
szynka wędzona dobrej jakości | 500g |
szparagi zielone | 150 g |
szparagi białe | 150g |
bulion warzywny | 1,2 l |
żelatyna zgodnie z proporcją na opakowaniu | |
Szparagi oczyścić i pokroić. Szynkę pokroić w kostkę. Do wrzącego bulionu wrzucić szynkę, gotować 10 minut, dodać białe szparagi i gotować następne 10 minut, dodać zielone szparagi i gotować jeszcze 10 minut. Odlać wywar, przemierzyć, wymieszać go z namoczoną w przegotowanej wodzie żelatyną. Doprawić pieprzem i odrobiną cukru. Mięso ze szparagami przełożyć do miseczek, zalać wywarem z żelatyną. Wystudzić, wstawić do lodówki na 3 godziny. Podawać z sokiem z cytryny lub octem jabłkowym i świeżym wiejskim chlebem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...