- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 500 g |
mielone mięso z indyka | 500 g |
cebula | 1 |
czosnek | 3-4 ząbki |
olej rzepakowy | 5-6 łyżek |
domowy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki | ok. 1 szklanka |
sól i pieprz do smaku | |
Parmezan tarty | 50 g |
pomidory z puszki | ok. 1 szklanka |
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Rozgrzać olej w rondlu. Zeszklić cebulę. Dodać mięso i podsmażyć mieszając. Dolać pół szklanki wody lub wywaru warzywnego, przykryć i dusić. W tym czasie ugotować makron. Dodac pomiory, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć sos na makaron, posypać parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...