Szpinak i truskawki dokładnie umyć. Liście szpinaku rozłożyć na talerzach. Truskawki pokroić i ułożyć na nich. Ser feta pokroić w drobną kostkę i dołożyć do całości. Dodać sezam i płatki migdałowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Skropić oliwą z oliwek.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży szpinak | 1 opakowanie |
czarny sezam | garść |
płatki migdałowe | garść |
truskawki | 400 g |
ser feta | 150 g |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | kilka łyżek |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...