Szpinak z kozim serem
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
szpinak baby | 500 g |
czosnek | 2 duże ząbki |
serek kozi do smarowania | 120 g |
porto | 50 ml |
masło | 1 łyżka |
sól, pieprz, ostra papryka | do smaku |
Szpinak nie musi być nudny! Spróbujcie tego z porto, serem kozim i czosnkiem.
Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Szpinak umyć, osuszyć. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, podsmażyć. Dodać serek i porto, wymieszać. Wsypać szpinak, wymieszać z sosem, przykryć pokrywką. Dusić 2-3 minuty, odkryć odparowywać 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Podawać na ciepło.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.