- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielone szpragi | 1 pęczek |
pieprz | |
boczek wędzony | ok. 20 długich plast |
Szparagi oczyścić, odłamać twarde końcówki, umyć i osuszyć. Każdy szparag owinąć plasterkiem wędzonego boczku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć owinięte szparagi na blasze i oprószyć pieprzem. Piec 10 minut w temperaturze 180 C. Wyjąć, odwrócić i piec jeszcze 10 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...