- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
mozzarella w małych kulkach | 1 opakowanie |
truskawki | kilka okazałych |
bazylia | garść listków |
Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować, ewentualnie przekroić na połówki. Kulki mozzarelli osączyć i ewentualnie przekroić na połówki. Opłukać i osuszyć liście bazylii. Na patyczki do szaszłyków nadziać na przemian ser, owoce i bazylię. Podawać szybko aby szaszłyki nie obeschły.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...