- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
polędwiczki wieprzowe | 2 |
oliwa | 4 łyżki |
musztarda Dijon lub inna ulubiona | 3 łyżki |
ocet balsamiczny | 1 łyżeczka |
tymianek suszony | 1 łyżka |
miód | 1 łyżka |
sól | 1 płaska łyżeczka |
patyczki do szaszłyków | |
Polędwiczki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości 1-1,5 cm. W misce wymieszać oliwę, musztardę, ocet, estragon, miód, sól. Do marynaty włożyć mięso i marynować pół godziny. Nabić kawałki polędwiczki na patyczki do szaszłyków nie ściskając ich. Najlepiej nabijać je wzdłuż włókien, tak aby „kotleciki” z polędwiczek dały się łatwo upiec. Grillować krótko z obu stron dwukrotnie obracając. Podawać z świeżą, chrupiąca bagietką, sałatą i białym wytrawnym winem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...