Mięso pokroić w duża kostkę. Cukinię pokroić w duże kawałki. Pomidorki umyć. Wymieszać oliwę, sok z cytryny i zioła. Polać mięso i cukinię. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Drewniane patyczki do szaszłyków włożyć na pół godziny do zimnej wody (jeśli używamy metalowych patyczków nie trzeba ich moczyć). Nadziać na patyczki na przemian kawałki mięsa, cukinii i pomidorki. Skropić oliwą. Piec w piekarniku włączonym na funkcję grill, na grillu lub usmażyć na patelni. Podawać na świeżych listkach ulubionej sałaty.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
piersi indyka | 500 g |
pomidorki koktajlowe | 10 |
cukinia | 1 |
oliwa | 5 łyżek |
sok z cytryny | 2 łyżki |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | |
roszponka | do podania |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...