Pomidorki dokładnie myjemy. Na przygotowane wcześniej drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy kolejno pomidorka cherry, listki bazylii, kulkę mozzarelli, pomidorka yellow, listki bazylii, kulkę mozzarelli, pomidorka cherry, itd. Tak przygotowane szaszłyki polać oliwą z oliwy i odrobiną kolorowego pieprzu.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidorki koktajlowe cherry | 250 g |
pomidorki koktajlowe yellow | 250 g |
mozzarella mini | 1 opakowanie |
listki świeżej bazylii | garść |
zmielony kolorowy pieprz | szczypta |
oliwa z oliwek | 1 łyżeczka |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...