SYROP Z PĘDÓW ŚWIERKOWYCH

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 35 dni
  • Trudność
  • Porcja dla
MŁODE ŚWIEŻE PĘDY ŚWIERKA 1 KG
cukier 1 KG

PĘDY UMYĆ,OSUSZYĆ I UKŁADAĆ WARSTWAMI W DUŻYM SZKLANYM SŁOJU.

KAŻDĄ WARSTWĘ POSYPAĆ CUKREM.

SŁÓJ ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ W CIEPŁE MIEJSCE NA OKOŁO 7 TYGODNI.

NASTĘPNIE SYROP DELIKATNIE ODLAĆ,PRZECEDZIĆ PRZEZ SITO,ROZLAĆ DO BUTELEK I SZCZELNIE ZAKORKOWAĆ.

SYROP TEN PRZEZNACZONY JEST GŁÓWNIE DO POLEWANIA DESERÓW I WZBOGACANIA SŁODKICH SOSÓW.

 

SYROP TEN SŁUŻY JAKO NATURALNY LEK STOSOWANY W CHOROBACH GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH NP.ASTMIE I RÓŻNEGO RODZAJU NIEŻYTACH.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.