Karpia pokroić w dzwonka, nasolić i odstawić na pól godziny do lodówki (albo na noc). Jajka rozbełtać. Masło rozgrzać w głębokiej patelni lub rondlu. Panierować bardzo dokładnie dzwonka ryby najpierw w mące, potem w jajku, na końcu w bułce. Wkładać porcjami do masła i smażyć na złoto raz odwracając w trakcie smażenia.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
karp | 1 |
klarowane masło | 1 kg |
jajko | 4 |
mąka | 2 szklanki |
bułka tarta | 2 szklanki |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...