- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchew | 4 duże |
pomarańcze | 2 |
cytryny | 1 |
mielony kmin rzymski | 1/2 łyżeczki |
oliwa extra virgin | 2 łyżki |
rodzynki | garść |
śmietana 22% lub jogurt | 2 łyżki |
Dodatek kuminu i soku z pomarańczy nadaje tej surówce egzotyczny aromat.
Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny. Zetrzeć na tarce marchew. Opłukać rodzynki. Marchew wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny, oliwą, kminem rzymskim i rodzynkami. Podawać z kleksem gęstego jogurtu lub śmietany.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...