- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
biała kapusta | 1/4 główki |
marchew | 1 |
koperek | 2 łyzki posiekanego |
oliwa extra virgin | 3 łyżki |
sok z cytryny | do smaku |
sól | |
majonez | 1-2 łyżki |
Kapustę umyć i usunąć głąb. Poszatkować możliwie drobno. W misce wymieszać kapustę z solą (1 łyżeczka) i odstawić na 15 minut. Ugnieść mocno kapustę aby puściła sok. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Dodać do kapusty. Wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i majonezem. Posypać posiekanym koperkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...