- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
biała kapusta | 1/4 główki |
czerwona kapusta | 1/4 główki |
Cebula czerwona | 1 |
marchew | 1 |
jogurt naturalny | 4łyżki |
majonez | 2 łyżki |
sok z cytryny | do smaku |
Sól, cukier i pieprz do smaku | |
Kapusty umyć, wyciąć głąby, poszatkować najdrobniej jak się da. Wymieszać w misce z łyżeczką soli i odstawić na 15 minut. Ugnieść mocno, aby kapusty puściły sok. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Cebule obrać i pokroić w cieniutkie krążki. Wymieszać warzywa z jogurtem i majonezem. Doprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...