Studencka sałatka do kotleta

  • Czas 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
sałata lodowa lub masłowa 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 250 gram
ocet balsamiczny 23 łyżki
czerwona cebula 1 sztuka
pieprz czarny mielony szczypta
sól morska szczypta

Sałatę opłukać i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i pokroić na połówki, dodać do sałaty. Cebulę obrać i pokroić w pióra, wymieszać z pomidorami i sałatą. Całość skropić octem balsamicznym, w zależności od upodobań i od wielkości przyrządzanej porcji. Całość doprawić solą i odrobiną pieprzu. Można dodać własne składniki... ogórek, ser kozi, jak kto lubi. Ale jak dla studenta ta wersja jest i prosta i smaczna nie wymaga dużo pracy i co najważniejsze przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wg mnie jest idealnym dodatkiem do grilowanego fileta kurczaka i ziemniaczanego puree.

Niestety nie posiadam zdjecia ale zapewniam ze smakuje bosko:)

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.